Logótörténelem / History of logos

by stylerachel

Ma olvastam egy érdekes cikket az ismert divatmárkák logóinak a történeteiről meg hogy miért ez, hogy alakult ki. Például a Chanel logójáról mi jut eszünkbe? Nekem az volt az ötletem, hogy az összefűzött C betűk a márka névadójának, Coco Chanel nevének kezdőbetűi. Egyébként sokak szerint ez így is van ám van olyan elképzelés is miszerint a két C két patkót szimbolizál a siker és a szerencse jegyéül.

I’ve read an interesting article today about the history of famous fashion brands’ logos. For example what comes to your mind looking at the Chanel logo? My idea was that the two C-s came from Coco Chanel’s name. Many people believe this is explanation, but some think the two C-s are two horseshoes as symbols of success and luck.

Screen shot 2013-02-15 at 8.57.01 PM

De például itt a Gucci jele is. Erről is azt gondolnám hogy Guccio Gucci a márka atyja kezdőbetűi. Ezt a logót egyik fia tervezte 1933-ban.  Ám ez nemcsak két G betű, hanem két kengyelt is akar mutatni arra utalva hogy annak idején a Gucci lovas kiegészítőket is gyártott.

Or here is another logo, the Gucci one. To me this also shows the initials of the founder Guccio Gucci. It was designed by Mr. Gucci’s son in 1933. And it means not only the initials, but two stirrups too. They refer to Gucci’s original business of selling horseriding accessories too.

Screen shot 2013-02-15 at 9.24.44 PM

Advertisements